Goda kombinationer av kryddor och andra smakämnen
Till fisk
Dill, persilja, dragon, gräslök, lagerblad, muskot, koriander, timjan, oregano, salvia, vinäger, senap, citron, lime.
Till fågel
Basilika, oregano, vitlök, gräslök, curry, dragon, lagerblad, ingefära, mejram, timjan, chili, vinäger, lime, apelsin, senap.
Till fläskkött
Vitlök, dill, curry, koriander, spiskummin, rosmarin, cayennepeppar, timjan, salvia, ingefära, citron, lime, senap.
Till nötkött
Vitlök, spiskummin, kryddpeppar, oregano, timjan, mejram, curry, basilika, cayennepeppar, chili, lagerblad, senap.
Till ägg
Dragon, spiskummin, gräslök, cayennepeppar, basilika, curry.
Till broccoli, blomkål, brysselkål, vitkål
Vitlök, spiskummin, basilika, dragon, curry, mejram, ingefära, oregano, timjan.
Till spenat
Dill, gräslök, salladslök, vitlök, basilika, dragon, muskot, senap.
Till torra bönor och linser
Vitlök, gräslök, koriander, spiskummin, curry, dragon, mejram, rosmarin, timjan, salvia, chili, cayennepeppar, citron, persilja.
Till ärtor
Oregano, basilika, dragon, gräslök, dill, mejram, timjan.
Till paprika
Vitlök, koriander, gräslök, oregano, timjan, mejram.
Till tomater
Vitlök, gräslök, salladslök, koriander, dragon, oregano, mejram, timjan, salvia, basilika, chili, cayennepeppar, senap, spiskummin.
Tillbaka till Mat och hälsa
Min huvudsida "Barbros trädgård"
Barbro Malm 2007
|