MIN NATURDAGBOK 2019

Aklejor (collage)     Blommor (collage)     Dimfrost (collage)     Fjärilar (collage)     Fröhus (collage)

Insekter på blommor (collage)     Krokus (collage)     Svampar (collage)     Tistlar och dahlia (collage)     Vallmo (collage)

(Alla bilderna är länkar till större bilder)

Här skriver jag så gott som varje vecka. Jag började skriva den 7 januari 2002. Fram till mitten av 2004 skrev jag från Ullabergs horisont i Södermanland. Nu skriver jag från Ydre i södra Östergötland och från Nässjö kommun, Småland. De sista veckornas iakttagelser och tankar runt dem kan du läsa om här på sidan.
Längst ner på sidan finner du länkar som för till mina naturdagboksanteckningar åren 2002 - 2016. Dessutom finns det länkar till naturfotosidor med text och bilder om olika naturupplevelser.

Ibland gör jag bilder till länkar. De liksom länkar i löpande text öppnas i nytt fönster.

Hoya bella

5 februari    Ute är det snö och kallt. Inne har Hoya bellan fått en blomklase.

lav

Lav på äppelträdet

20 februari    Solen skiner och det är ovanligt varmt. Nästan all snö är borta. Därför var det läge att ta hand om äppelträdet och ta bort all lav som har vuxit till sig under den relativt varma vintern.

krokus

Krokusen blommar

24 februari    För ett par dagar sedan kom det cirka 10 cm snö. Men den stannade inte länge. I dag töar det eftersom det är + 10° varmt.

vissen tulpan

Tulpan

3 mars    Det regnar och det är bara ett par grader varmt. Tulpanerna i rabatterna bidar sin tid. Så jag får nöja sig med tulpaner i kruka eller vas. Denna tulpan har stått i fönstret i fjorton dagar och jag nänns inte slänga den.

krokusknopp

Krokusknoppar

17 mars    Det kyliga och regniga vårvädret fortsätter. Det är bara runt +4° dagtid. Därför hittade jag ingen utslagen krokus att fotografera. I min trädgården visar också julrosen, snödroppar och någon viva att de överlevt vintern. Men just nu bara med blomknoppar. Men det som förvånade mig allra mest var att jag hade blåsippsknoppar i en rabatt. Förra året tog jag upp snödroppelökarna när de just blommat över och spred ut dem i trädgården Nu finns de lite överallt. Samma sak gjorde jag med de allra tidigast krokusarna med gott resultat.

krokusknopp

Blåsippsknoppar

Här kan du läsa mina tidigare dagboksanteckningar (2002 - 2019).

Mina samlade naturfotosidor

påfågelöga påfågelöga ölandsgås borstnejlika fluga blomma vial blomfluga

Påfågelöga,ölandsgås, borstnejlika, fluga, ballongblomma, vial, blomfluga. (Alla bilder är länkar till större bilder.)

gullris myskmalva astilbe bolltistel jättebalsamin malope anisisop astilbeblad

Fluga på gullris, myskmalva, blommande astilbe, blå bolltistel, jättebalsamin, praktmalva, anisisop, astilbeblad.

Barbros trädgård       Den djurvänliga trädgården

Infoo.se - Den officiella svenska webbkatalogen (I nytt fönster.)