Det första skottet - eller det sista

     Ydre har fått en ny sevärdhet. En av kommunhusets dörrar är täckt med en kraftig plåt. Det är socialkontorets entré som blivit beskjuten tre gånger på kort tid.
     Ingen har kommit till skada men attackerna har givetvis vållat oro eftersom även fönstret bredvid dörren träffats. Dessutom vet vi inte vad som ligger bakom skotten. Polisen kanske har vissa spår så vi hoppas att det senaste skottet skall bli det sista.
     Det är inte så länge sedan vem som helst kunde gå in på en myndighet och röra sig fritt. De anställda satt i kontorslandskap eller i rum med dörrar som nästan alltid var öppna.
     Den tiden är förbi. Fler och fler säkerhetsåtgärder vidtas - även i Ydre. Denna utveckling är sorglig för tryggheten har alltså minskat i vårt land. Vi måste mer och mer vara på vår vakt mot illasinnade personer. Men vi har ändå menat att Ydre är Sveriges tryggaste bygd. Det är väl så fortfarande trots allt.

Hur trygga är vi i Ydre?

     Men naturligtvis är den oro man kan känna här en bagatell gentemot en del annat som är aktuellt just nu. Vi hoppas att ingen skall våga skjuta det första skottet. För annars vet ingen när det sista blir avfyrat.

Bengt Malm, ordf.
8 september

Epost: Det här är ingen riktig länk... Fyll i epostadressen för hand här!

Hem

Ansvarig utgivare: Bengt Malm      Redaktör: Barbro Malm      Uppdaterad 170908      © 2014-2017 Kristdemokraterna i Ydre