Laos ~ MINA FADDERBARN ~ Nepal

"YAO" är en trevlig flicka som bodde tillsammans med sin barnbymamma och syskon i SOS-barnbyn i Vientiane, Laos. Hon blir 23 år i mars 2012. Vi har haft kontakt med varandra sedan hon var 8 år. Då hade hon bott i barnbyn sedan juli 1996. Hon är nu lärare och undervisar i franska på den skola där hon fått sin utbildning. Hon har fått ett stipendium och kommer att fr.o.m. i sommar att studera utomlands ett halvår. Vi gläds med henne att det gått så bra. Hon behöver inte längre vårt fadderbidrag. Men hon är ett strålande bevis på att konceptet med SOS-barnbyar är framgångsrikt.

             

Jag har funnit mycket vältagna foton från Laos så du kan lära känna landet bättre.

GOKUL växte upp i SOS-barnbyn, Kavre, Nepal. Han fyller 22 år i juni 2006. Han bedriver högskolestudier i avsikt att bli auktoriserad revisor.

       

Nepal - En resa i tiden

Nepal Girls Care Center
Kvinnans ställning i Nepal är svår. Men genom ett utvecklingsprojekt får några unga kvinnor varje år en unik möjlighet till ett värdigt liv. Du har möjlighet att ge dem ditt stöd.

Du kanske själv har funderat på att bli fadder men inte kommit till skott. Nu har du chansen.
Kika på SOS-barnbyars hemsida och fundera vidare. Det kostar en slant varje månad men är väl använda pengar, tycker jag. Och jag kan garantera att glädjen blir stor både för givare och mottagare. Vem som är vad vet jag inte. Relationen är ömsesidig.

Bergsstig i Himalaya

Kartorna kan ge dig en uppfattning om var länderna ligger. Klickar du på dem får du lite information om Laos och Nepal (på engelska).

     

Med vänlig hälsning från BARBRO som stöder SOS-barnbyverksamhet.

Barbros trädgård

Uppdaterad 2 mars 2012